Davidoff Cigars

Η Davidoff είναι μια Ελβετική εταιρεία με πούρα, cigarillos και τσιγάρα καθώς και καπνούς πίπας και αξεσουάρ καπνιστού. Τα πούρα παράγονται στον Αγιο Δομίνικο και την Ονδούρα ενώ ο καπνός προέρχεται από πλήθος χωρών, όπως τον Αγιο Δομίνικο, τη Νικαράγουα, τη Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό, το Εκουαδόρ, την Ονδούρα και τις Η.Π.Α. 
 
Το εμπορικό σήμα της Davidoff προέρχεται από το επώνυμο του εβραίου ιδρυτή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Zino Davidoff, ο οποίος διηύθηνε ένα κατάστημα καπνού στη Γενεύη της Ελβετίας από το 1936-1944 και έμεινε γνωστός ως ‘Ο Βασιλιάς των πούρων’. 
Μετά το Β’ Π.Π ο Zino Davidoff αποφάσισε να αποκτήσει άδεια και να ξεκινήσει την παραγωγή της δικής του σειράς πούρων. Η πρώτη σειρά το 1946 ήταν η ‘Chateau Latour’. 
 
 

Λίγα χρόνια αργότερα τον προσέγγισε το Cubatabaco, το κρατικό μονοπώλειο καπνού της Κούβας, για τη σύσταση μιας σειράς πούρων με την ονομασία  Davidoff. Τα πούρα τυλίχτηκαν στο νεοσύστατο εργοστάσιο El Laguito στην Αβάνα, το οποίο είχε ιδρυθεί συγκεκριμένα για την παραγωγή των πούρων του προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, με την επωνυμία Cohiba. 
 

Έπειτα από την κυκλοφορία των πρώτων πούρων με τη μορφή No.1, No.2 και Ambassadrice η Oettinger AG που βρίσκεται στην Ελβετία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για το εμπορικό σήμα της Davidoff. 
Το 1971 και 1972 ξεκίνησε η κυκλοφορία των Mini Cigarillos και των πρώτων καπνών για πίπα. 

Το γνωστό πούρο ‘Dom Perignon’ που πήρε την ονομασία του από τη δημοφιλή σαμπάνια εδραιώθηκε στην αγορά από το 1977 κι έπειτα. 
 Περίπου δέκα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν και τα επετειακά πούρα για τον εορτασμό των 80ων γενεθλίων του Zino Davidoff. 
 Το 1980 ο όμιλος Zino Davidoff αποχώρησε από το Davidoff, ώστε να εμπορεύεται αποκλειστικά είδη πολυτελείας και όχι καπνού, όπως ρολόγια, στυλό, αρώματα και άλλα. 
Ύστερα από αρκετές διαφωνίες μεταξύ του Zino Davidoff  και της Cubatabaco αποφάσισαν να τερματίσουν τη σχέση τους. Η παραγωγή πούρων Davidoff στην Κούβα διακόπηκε επίσημα το 1991 ύστερα από επίσημη συμφωνία πως δε θα πωλούνται πια πούρα με την επωνυμία Davidoff από την Κούβα. 
Ο ιδρυτής Zino ύστερα από αναζήτηση κατέληξε στην παραγωγή πούρων στον Αγιο Δομίνικο. Έτσι το 1991 κυκλοφόρησαν τα πρώτα πούρα της Δομινικανής πια Davidoff συνεχίζοντας τις σειρές προιόντων και τα πούρα των κουβανών προκατόχων τους. 

Αξίζει να αναφερθεί πως η επετεικακή σειρά για τα 80α γενέθλια του Zino έγινε συνεχής σειρά πούρων γνωστά ως ‘Aniversario’. 
 
 

 
 
 
Πλησιάζοντας στο σήμερα, το 2013 κυκλοφόρησε η σειρά ‘Νικαράγουα’ με ενσωματωμένα καπνά από την ομώνυμη χώρα. Παράλληλα προκειμένου να διαφοροποιηθεί η ποικιλία των προϊόντων της, ενσωμάτωσε καπνά και από Κούβα και όχι πια αποκλειστικά από τον Αγιο Δομίνικο. Στο ίδιο μήκος κύματος παρήχθη το 2015 και η σειρά πούρων ‘Escurio’  με καπνά από τη Βραζιλία. 
 
 
 
 
 
 
Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στη σειρά πούρων της Davidoff, Avo Uvezian. Η ονομασία αυτή παραπέμπει τόσο στον μουσικό και καπνιστή πούρων και μεταγενέστερα δημιουργό τους, όσο και στην ίδια τη σειρά πούρων που σχεδιάστηκαν από αυτόν και σε συνεργασία με παραγωγούς και τελικά την Davidoff.  
  

Γεννημένος σε οικογένεια μουσικών ανακάλυψε σε νεαρή ηλικία το ταλέντο του. Η πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν θεαματική ενώ φημολογείται πως συνέθεσε τη μουσική για το γνωστό τραγούδι ‘Strangers in the night’ του ‘Frank Sinatra’. Συνάμα με την αδυναμία του στη μουσική αγαπούσε τα πούρα. Συνήθιζε μετά το μεσημεριανό του γεύμα να απολαμβάνει ένα Κουβανέζικο πούρο. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την τιμή. Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στον Αγιο Δομίνικο ώστε να βρει ικανοποιητικές εγκαταστάσεις για την παραγωγή πούρων. Γνώρισε τον Hendrik Kelner και ύστερα από δοκιμές του προσέφερε το 25% περισσότερο απ΄ότι αρχικά με σκοπό να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα γινόταν για τα πούρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι απλώς τη δημιουργία πούρων άριστης ποιότητας, αλλά και την άνοδο των πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα από ένα δειλό ξεκίνημα με 120.000 πωλήσεις έφτασαν μέσα σε μερικά χρόνια τα 2.000.0000 

Το 1995 η Davidoff πλήρωσε 10 εκατομμύρια τον Avo για τα δικαιώματα διανομής των πούρων του. Ένα χρόνο αργότερα οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
  
  " When you open your life to the magic of exotic cultures, the possibilities can be extraordinary. "

 

 

Avo Uvezian

 

 

 

 


Τα πούρα Davidoff ταυτίζονται με την πολυτέλεια. Αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό πούρο. Σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα καπνά ωρίμανσης τουλάχιστον 6 ετών, 70 διαδικασίες, 300 χειρωνακτικές εργασίες και εκτεταμένοι έλεγχοι μέχρι το τελικό στάδιο. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα πούρα είναι άψογα ποιοτικά χωρίς γευστική ή χρωματική απόκλιση.

Τα πούρα Davidoff εξακολουθούν να φτιάχνονται με το ίδιο πάθος, την τέχνη και την αγάπη που πρέσβευε ο αρχικός δημιουργός τους Zino Davidoff, αποτελώντας στα χρόνια του έμπνευση τόσο για φίλους όσο και για τους ανταγωνιστές του. 
 
Πηγή: Uniflame - Davidoff - Wikipedia