Oliva & Nub Cigars

 

Η ιστορία της OLIVA χρονολογείται από το 1886 στο Pinar del Rio της Κούβας όπου ο Melanio Oliva καλλιεργούσε καπνά. Από την αρχή, ο πατριάρχης της Oliva, πίστευε ότι τα καπνά ανώτερης ποιότητας ήταν πρωταρχικής σημασίας. Ωστόσο ο δρόμος δεν ήταν εύκολος για την οικογένεια Oliva.

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο εγγονός της οικογενείας Gilberto Oliva αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του αλλά ήταν τυχερός και βρήκε μια χώρα όπου το έδαφος ήταν παρόμοιο με αυτό στην Κούβα: την Νικαράγουα.

 

Η επιμονή του Gilberto και η μόνιμη αναζήτηση του για τα καλύτερα καπνά, αποδείχτηκε η πιο σοφή επιλογή, καθώς τα αγροκτήματα της Oliva εξακολουθούν να «ανθίζουν» μέχρι και σήμερα.

H ιστορία της Oliva δεν τελειώνει εκεί. Η 4η γενιά της οικογένειας είχε την επιθυμία να μετατρέψει αυτά τα ποιοτικά καπνά σε χειροποίητα πούρα υψηλής ποιότητας.

 

Ήταν αυτή η επιθυμία που γέννησε την εταιρία πούρων Oliva ξεκινώντας με αργά και σταθερά βήματα τη δεκαετία του 1990. Χρόνο με το χρόνο οι συλλογικές προσπάθειες της οικογένειας ανταμείφθηκαν καθώς οι σειρές πούρων κέρδιζαν ολοένα την αναγνώριση και το 2014 το περιοδικό Cigar Aficionado βράβευσε το Serie V Melanio Figurado το Νο1 πούρο της χρονιάς με βαθμολογία 96.

 


 

Κοινό Πάθος - Κοινή Μοίρα

 

  

Αυτό που ο Melanio Oliva δεν μπορούσε να γνωρίζει ήταν ότι σε μια μικρή πόλη του Βελγίου υπήρχε μια οικογένεια με παρόμοια πορεία. Η οικογένεια Vandermarliere, ιδρυτές της εταιρίας J. Cortes, μοιράστηκε το ίδιο πάθος για τα πούρα, την παράδοση και την οικογένεια.


Oι δυο οικογένειες ένωσαν τις δυνάμεις τους πιστεύοντας στο μέλλον του καπνού και στη σημασία των ποιοτικών προϊόντων.

Η σημερινή γενιά κληρονόμησε όλες αυτές τις αξίες οι οποίες αποτελούν τη βάση της παγκόσμιας στρατηγικής τους.


Ήταν αυτό το κοινό σύνολο αξιών, και ένα κομμάτι της μοίρας, που έθεσε τους τροχούς σε κίνηση και ένωσε αυτές τις δυο μεγάλες οικογένειες. Από εκείνη τη στιγμή, τα δυο δισέγγονα των οικογενειών, Fred και Jose, είναι στο «τιμόνι» διατηρώντας τις παραδόσεις και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Μαζί συνεχίζουν να γράφουν νέες σελίδες στην περίφημη και πλούσια ιστορία των δυο οικογενειών.


 

ΠΟΥΡΑ OLIVA & NUB

 

 

 

Η Serie O είναι ένα χαρακτηριστικό Nicaraguan Puro. Τα καπνά Habano καλλιεργούνται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ο ίδιος σπόρος σε διαφορετικές περιοχές της χώρας όπως στο Esteli, Condega και στην κοιλάδα Jalapa προσφέρουν ένα πραγματικά διακριτικό χαρμάνι

 

Τιμή:

Robusto: 11,00 €

Double Toro: 15,00 €

 

Δοκιμάστε τα >>


 

 

Η Serie V είναι ένα πολύπλοκο χαρμάνι από καπνά long filler Νικαράγουας. Συνδυασμένο από το ειδικά ζυμωμένο ligero από την κοιλάδα της Jalapa και το εξαιρετικό wrapper Habano Sun Grown. Αυτό το πούρο αναμιγνύεται για να προσφέρει μια γεμάτη γεύση ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μια απαράμιλλη απαλότητα. Αυτό το γευστικό χαρμάνι παρουσιάζει πολύπλοκα αρώματα καπνού μαζί με πλούσιες νότες καφέ και μαύρης σοκολάτας. Ένα λεπτό και καλά ισορροπημένο άρωμα μπαχαρικού είναι παρόν σε όλη τη διάρκεια

 

 

Τιμή:

Double Robusto: 14,00 €

Double Toro: 19,00 €

 

Δοκιμάστε τα >>


 

 

 

Το Melanio Gran Reserva φέρει το όνομα του ιδρυτή και αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρίας. Όπως και η Serie V, είναι ένα γεμάτο γευστικά πούρο και την ίδια στιγμή απαλό. Τα καπνά είναι ένα μίγμα από Oliva Nicaraguan Habano δίνοντας έμφαση στα καπνά από την κοιλάδα της Jalapa, μια περιοχή γνωστή για τα λεπτότερα φύλλα καπνού έναντι αυτών από τις περιοχές Esteli και Condega. Αυτό το προσεκτικά παλαιωμένο χαρμάνι παράγει έναν ιδιαίτερα γευστικό καπνό. Το wrapper είναι ένας μοναδικός σπόρος της οικογένειας Oliva που καλλιεργείται στο Ecuador. To Melanio είναι ένα εξαιρετικά απαλό πούρο και αποτελείται μόνο από τα καλύτερα premium και παλαιωμένα καπνά που ξεχειλίζουν από γεύση.

 

 

Τιμή:

Figurado: 27,00 €

Robusto: 18,00 €

 

Δοκιμάστε τα >>


 

 

 Μεγαλωμένο στο Cameroon της Αφρικής, αυτό το wrapper έχει μια ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστό χαρακτήρα. Το Cameroon wrapper είναι λεπτό και ανάγλυφο αλλά ταυτόχρονα ελευθερώνει πλούσια αρώματα κέδρου και καφέ

 

 

Τιμή: 12,50€

 

Δοκιμάστε το >>


 

 

 Καλλιεργείται κάτω από τον νεφελώδη ουρανό του Ecuador. Αυτός ο σπόρος Connecticut είναι ελαφρύς και κρεμώδης και παραμένει ένα από τα αγαπημένα καπνά των aficionados παγκοσμίως. Θα εκπλαγείτε με την πολυπλοκότητα του wrapper που προσδίδει σε αυτά τα διαμετρήματα πούρων.

 

Τιμή: 12,50€

 

Δοκιμάστε το >>


 

Το Habano wrapper ήταν πάντα το wrapper επιλογής για τους κατασκευαστές πούρων στην Κούβα. Προσδίδει μια δυνατή και γεμάτη γεύση και είναι το πιο πολύπλοκο απ’ όλα τα wrappers. To Habano wrapper καλλιεργείται στη Νικαράγουα όπως και όλα τα καπνά για αυτό το πλούσιο χαρμάνι.

 

 

Τιμή: 12,50€

 

Δοκιμάστε το >>